Дубровник през Вишеград Сараево и Мостар с Будва Котор 5 дни без нощен преход

София, ул. Денкоглу 17, +359 2 / 950 62 23, +359 889 680 867, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Дубровник през Вишеград Сараево и Мостар с Будва Котор 5 дни без нощен преход

2014

Дубровник  Вишеград Сараево Мостар  Будва Котор Черна Гора

 

петдневна програма без нощен преход

 

цена 445лв    дати от 01.05  / от 24.05   / от 06.09 /  от  19.09 до 23.09

         355 лв. за деца до 12 г.настаняване  с 2-ма възр /
         доплащане за самостоятелно настаняване в единична стая 150лв

 

 

Пакетната цена включва:

* Транспорт с лицензиран туристически автобус 
* 1 нощувка със закуска в Сараево хотел 3*** Hotel Hayat  
* 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3***  в района на Дубровник  (Argosy/Tirena,групата Valamar / или подобен
* Водач екскурзовод по маршрута;
* Туристическа програма в Сараево, Мостар, Дубровник;, Будва и Котор
* Местен екскурзовод на български език за обиколката на Дубровник;

 

Цената не включва:

¨ Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма

¨ Целодневна екскурзия до Стон, Мали Стон и остров Корчула – 35 € (при минимум 25 човека)

                                                        

                                                                      ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1-ви ден  Отпътуване от София 06:00ч  дневен преход – Ниш – Вишеград- Сараево

Спирка във Вишеград на моста на Мехмед Паша (ЮНЕСКО) построен над река Дрина с 11 каменни арки с височина до 15 метра. Дългият мост е представителен шедьовър на Синан: един от най-великите архитекти и инженери от класическия отомански период и съвременник на италианския ренесанс.
Продължаваме пътуването  към столицата на Босна и Херцеговина -  Сараево. Заобиколен от Алпите, Сараево е град с живописна атмосфера множество  старинни  и очарователни  улички и сокаци, Сараят дал името на града. Разхождайки се в стария град ще откриете  и много прекрасни сгради от 16 век.с архитектура  наподобяваща сградите, във Виена.
Нашата разходка започва от Чаршията (главната търговска улица). Тук  е и улицата на Филиграните. занаят , който датира още от 15 век и е запазен в Сараево. Майсторите правят различни украси и предмети от сребро или друг благороден метал.Една от най-внушителните сгради, от 19 век е Кметството на Сараево в края на Башчаршия (главната търговска улица).
Настаняване в хотела . Нощувка.

 

2 ден –   Закуска 

 

Отпътуване за Мостар - разпрострял се живописно на двата бряга на река Неретва , в подножието на планинската верига Динари. Най-известната забележителност е Стари мост (ЮНЕСКО), от където произлиза и името му. Градът е един от най-живописните и важните в региона.Старият град на Мостар ,съществува още от 15 век. Някои от най-значими сгради, които ще видите са построени в периода между 15 и 19 век. 

Отпътуване за Дубровник - Туристическа програма 
●Панорамна обиколка на Дубровик , пешеходна обиколка  в Стария град  с екскурзовод на български език
паметници на културата, като фонтана на Онуфрий, Францискански манастир, Доминиканския манастир, църквата Св. Спас,Катедралата, дворците “Княжев двор” и “Спонза”,посещава се една от най-хубавите черкви Св. Игнасия,
живописното  Старо пристанище от времето на Дубровнишката република.Свободно време
вечеря и нощувка в Дубровник.

 

 

3 ден   Закуска Свободно време за релакс, плаж  и самостоятелни разходки

по желание екскурзия до остров Корчула и Стон / Цена: 35 .
Тръгване от хотела в 08.00 часа и връщане в 18.30 часа. Програмата започва с разглеждане на Мали Стон – градче, известно с най-дългите крепостни стени в Европа (2-ри по дължина в света след Китайската стена, чиято оригинална дължина е била 5.5 км, а днес са запазени 4.5 км от тях).
Програмата продължава с разглеждане на град Стон, разположен на 2 км от Мали Стон. Тук туристите имат възможност да се изкачат до крепостните стени, откъдето се разкрива панорамна гледка към солниците. От град Оребич с кораб пресичаме Пелешкия канал и след 15 минути стигаме до о-в Корчула, който е известен още от 3 в. пр. Хр., когато е открит и завзет от гърци. Старият град Корчула е изключително живописен с малките улички и площади, както и Катедралата Св. Марко.
На връщане посещение на винарна Матушко - най-известната винарна с богата изба и разнообразие от вина. Дегустация на 5 вида напитки, между тях и най-известното червено вино Дингаш (срещу доплащане – 2 евро). Представител на винарната изнася кратка беседа за винопроизводството в района.

Вечеря. Нощувка.

 

4  ден – Закуска Свободно време за релакс, плаж  и самостоятелни разходки

по желание Посещение на туристически град Цевтат Разкодка по крайбрежната алея, посещение на църквата Св. Никола от 18 век, мавзолея на известния склуптор Мещтрович.

Разходка с корабче до живописния остров Локрум -  Известен с ботаническата си градина истински оазис на спокойствието и тишината в сянката на боровете, пауни, и останки от Бенедитктинския манастир. Легендата разказва и че тук прекарал известно време и Ричард Лъвското сърце при завръщането си от

Вечеря. Нощувка.

 

 

5-ти ден  – Закуска
В.08.30 ч отпътуване за Monte negro / Черна гора/  посешение на Будва едно от най-старите селища в Европа – пешеходна разходка - средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата “Св. Троица”, църквата “Св. Иван”,
Отпътуване за старинния  живописния  Котор  средновековен и старинен  град  - музей под егидата на ЮНЕСКО,пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата  катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата  кула Архитектурно старият Котор е венециански град. Между XV и началото на XIX в. той е част от Serenissima Repubblica di Venezia, една от най-добре развитите части на Далмация. Ако нещо прави Котор уникален в сравнение с другите венециански градчета по Адриатика, това отново са планините. Те добавят драма и правят града някак подчертано театрален, разположен като на сцена.

Отпътуване за България
Пристигане в София късно вечерта  / след 23:00ч

 


 

* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмите

/ Mинимален брой участници: 40 /Срок за уведомление за минимален брой туристи: от 7 до 5  дни преди началната дата.

*  за осъществяване на допълнителните екскурзии се изисква мин.брой участници - от 25 до 30

* всички допълнителни екскурзии по желание се заявяват  и заплащат при записване

 

Условия и срокове за записване: 
Капаро при записване:50 % по промо оферта и 30% по регулярна цена от общата стойност на пътуването; Доплащане  до 10 (  десет ) работни  дни преди дата на заминаване !
Плащането може да се извърши в брой, или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС. Цените обявени в евро , са платими в лева по курса на БНБ
Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор Отговорност на Тур Оператора  по смисъла от Закона за туризма е ЗД „Евроинс “, със седалище и адрес  на управление София,  бул.Христофор  Колумб  43,  номерът на застрахователната полица е № 03700100001190
TRAVEL STUDIO предлага възможност за сключване на медицинска застраховка,  ако желаете такава към вашия пакет  Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата
TRAVEL STUDIO предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата. Допълнителна информация във връзка с офертата, може да бъде открита на страницата с Общите ни условия.
 
Общи условия  >>>    

 

 

информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ

 * актуална и подробна информация за пътуване може да получите  от служителите по телефон или директно  в офиса на Тур Оператора

 http://www.travelstudio.eu/over55/itemlist/category/132-2014-09-17-11-17-10     

back to top