Дестинация: Халкидики - първи ръкав Касандра - travel studio

София, ул. Денкоглу 17, +359 2 / 950 62 23, +359 878 686 535 , +359 889 680 867, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Дестинация: Халкидики - първи ръкав Касандра

Халкидики е полуостров в Северна Гърция. Той е вдаден в Егейско море и на юг образува три разклонения - Касандра, Ситония и Атон

Касандра (старото му име е Палене) е най-западният ръкав на Халкидическия полуостров. Според гръцката митология Касандра е била дом на гиганти и се е превърнала в бойно поле по време на ерата, когато те са се опитали да прогонят боговете на Олимп. Касандра е много харесвана туристическа дестинация, тя е райско и спокойно място, с огромни пясъчни плажове и борови гори, които достигат до кристалночистите води на морето. Много места изглеждат сякаш никой не е стъпвал там - с гъста растителност, бистри води и девствени плажове. Полуостров Касандра е най-гъсто населеният от трите ръкава на Халкидики. По крайбрежието и в селата има много барове, където не липсват и спа-центрове и хотели. Два големи фестивала "Sani" и "Siviris" се провеждат ежегодно през лятото с много концерти, музикални и театрални представления. Касандра е най-западният край на Халкидики, близо до Солун, и влизането в полуострова прави доста впечатление, тъй като е свързан само с моста в град Неа Потидеа. На много места можете да се насладите на невероятни гледки към морето и да видите много красиви залези.

Касандра е страхотно място за почивка в Гърция. Да отидете на море там, ще можете да се радвате на чистите спокойни плажове, на зелените гори, от които мирише на иглолистни дръвчета чак до самия плаж.

 

Last modified onMonday, 19 January 2015 10:57
back to top