Дестинация: остров Корфу, Гърция - travel studio

София, ул. Денкоглу 17, +359 2 / 950 62 23, +359 878 686 535 , +359 889 680 867, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Дестинация: остров Корфу, Гърция

Корфу (или Керкира) е гръцки остров в Йонийско море. Той е с площ 641 км2  и е вторият по големина от Йонийските острови. Релефът на острова в северната част е планински, плажовете са скалисти и с повече камъчета, а на юг е зает от равнини и пясъчни плажове. В бреговете му плискат вълните си три морета: Йонийско море, на север - Адриатическо море, на юг - Средиземно море. Заради интересното си местоположение Корфу притежава уникален, благодатен климат.

 

 

Най-големият град също се казва Корфу (Керкира) и е с население приблизително 28 хиляди. Там акустират повечето круизни кораби и фериботи за дълъг път, а летището също се намира там. Остров Корфу е прекрасно място за почивка на море, но там има и много други неща, които можете да правите освен да се излежавате на плажа. Най-старото селище на острова е Стара Перития. Намира се на 408 м над морското равнище и някога е било скривалище от пиратски нападения, има 8 църкви и 130 къщи във венециански стил.Забележителностите, които можете да видите в Стария град на Корфу са площада Еспланада (Spianada); старата крепост (Paleo Frourio) построена от венецианците през 1546-та, от която има прекрасна гледка на запад към града и планинското крайбрежие на Албания; двореца Свети Михаил и Свети Георги (Palaia Anaktora) XIXв. в северната част на Еспланада, където се помещава музеят на азиатското изкуство.

 

 

Великден на остров Корфу:
Ако имате възможност да посетите Корфу и се чудите през кой сезон да отидете там, то със сигурност ви препоръчваме да го направите през пролетта и по-точно през седмицата на Великден. Ще бъдете запленени от раззеленената природа през пролетта, от красивите цветя навсякъде, атмосферата покрай честването на Великден ще ви опияни - един от най-важните празници за Корфу. На площад Спианада се провеждат безплатни концерти от филхармонията. На Разпети петък от ранния следобед бендовете на филхармоничните дружества се разделят на отряди, и съпровождат процесията на епитафа на градските църкви. През цялата седмица се празнува с много музика, църковни и традиционни събития, шествия и маршируващ бенд по централните улици и площади. Традиционното гръцко чупене на грънци и хвърляне на керамични съдове от балконите се извършва с широки усмивки много шум по улиците на Корфу. С чупенето на вещи и издаването на силен шум, древните гърци са искали да събудят Персефона - богинята на пролетта, като са вярвали, че така ще ускорят идването на пролетта.

 

За ниски цени на хотели на остров Корфу, направете ранни резервации, вижте предложенията ни тук. Специално Великденско предложение за остров Корфу в хотел all inclusive, вижте тук.

 

 

Last modified onWednesday, 17 February 2016 10:07
back to top