Черна гора и Дубровник през Албания - travel studio

София, ул. Денкоглу 17, +359 2 / 950 62 23, +359 878 686 535 , +359 889 680 867, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Черна гора и Дубровник през Албания

Екскурзия до Черна Гора и Дубровник, 

през Македония и Албания на отиване, и Сърбия - на връщане

5 дни/ 4 нощувки/ 4 закуски/ 4  вечери

  

  

                          

05.09 – 08.09.2013 -  Септемврийски празници

 

21.09 – 25.09. 2013 - Септемврийски празници

                                                                                                    ПРОГРАМА


1-ви ден    София  Струга  Елбасан  Дурас  (540 км)

Отпътуване от София, пл. „Ал. Невски”  в 06.00 ч.

Преминаване през  Гюешево. Продължаване по маршрута през територията на  Македония. Спирки на подходящи места за кафе и почивка. Пристигане в Албания.  Преминаване край гр. Елбасан, в близост до който се намира старинна крепост от римската епоха. Продължаване за албанската столица – Тирана. Спиране в центъра на града за кратка разходка и запознаване с неговите забележителности: пл. “Скендербег” с паметника на националния герой на Албания, Двореца на културата, джамията Етембей от 18 в., Парламента, паметника на майка Тереза и др.  Свободно време и продължаване по маршрута за  гр. Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето  на цар Симеон Велики, когато тези земи били част от българската държава. Днес това е най-голямото албанско пристанище на Адриатика и вторият по големина град в страната. Настаняване в хотел на ривиерата на Дурас. Вечеря Нощувка.

 

2 ден:Закуска.  Дурас Круя Улцин  Бар  о-в Св. Стефан -  Будва  / 208 км/

 Разходка по красивата крайбрежна улица на Дурас; време за едно ароматно кафе в панорамния ресторант край пристанището. Красива гледка към пристана, морето и града. Продължаване по маршрута и пристигане в гр. Круя – родното място на националния герой на Албания Скендербег. Разглеждане на крепостта и разходка из старата чаршия. Свободно време и продължаване по маршрута. Пристигане в Р. Черна Гора и пътуване по южното крайбрежие: от гр. Улцин през Бар – най-голямото пристанище на страната, към гр. Будва. По пътя спирка на остров Свети Стефан с възможност за фотопауза и разглеждане на острова отвън, тъй като той вече е частна собственост. Настаняване в хотел в Будва / ривиерата - http://vilans.com/. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден:Закуска Будва - Котор  - Будва

.Начало на туристическата програма: пешеходна обиколка на старата част на Будва, едно от най-старите селища в Европа, с разглеждане на Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.). Отпътуване за Котор (UNESCO). Пешеходна обиколка на Стария град - църквата Св. Николай Чудотворец, църквата Св. Лука, Св. Мария, Католическата катедрала Свети Трифон, Часовниковата кула. По възможност и по желание - разходка с лодка в Которския залив. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден:Закуска.  Дубровник

 Отпътуване за Дубровник - Перлата на Хърватската ривиера (разст. 90 км), прекосявайки живописния Которски залив с фериботната връзка Лепетане – Каменари. Начало на пешеходната обиколка на старата част на Дубровник с местен екскурзовод на руски език, включваща църквите Свети Спас и Свети Влах – светецът - защитник на града, паметникът Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Кнежев двор и Йезуитската църква Свети Игнасиус. Свободно време до 16.30 ч. Връщане в хотела в Черна гора. Вечеря. Нощувка.

 

5 ден:Закуска. Будва – Подгорица – Чачак – Ниш - София

Връщане в България през Сърбия. Преминаване през: Подгорица – столицата на Черна Гора; Злати Бор – големият сръбски зимен курорт; Чачак, Ниш и Пирот. Пристигане в София около полунощ.


Забележка:

Възможно е известно разместване в дните и часовете  на посещаваните обекти, изредени в програмата, в зависимост от времето на пътуване и пристигане.

 

 Пакетна цена на турист:

 

Период на

пътуване

Легло в двойна

стая

Единична стая

Дете до 12 с 2-ма възрастни

 

05.09.

21.09.

 

415 лв.

 

499 лв.

 

375 лв.

 

 

Пакетната цена включва:  

* транспорт с автобус категория 3***

* 4 нощувки със закуски и 4 вечери в хотел В категория/ 2**/3***, от които:

1 –  в Дурас, Албания

3 – на Будванска ривиера – Черна Гора -http://vilans.com/ ;

* водач

* туристическа програма

* местен екскурзовод на руски език за обиколката на Дубровник

* мед. застраховка

 

Пакетната цена НЕ  включва:

* входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма.

 

Необходими документи:

валиден задграничен паспорт; няма специфични визови и санитарни изисквания. За лица, ненавършили пълнолетие - нотариално заверена от родителите декларация за съгласие за пътуване (оригинала + 1 бр. фотокопие).

 

Часово време:

България - 12 ч. Хърватия, Черна гора - 11 ч., Албания 11 ч.

Основни парични единици:

Черна гора: EUR

Хърватска:  HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.6 HRK)

Албания: ЛЕК – 132 леки = 1 евро/ Добре е парите да бъдат обменени в България.

 

Начин на плащане:

депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

 Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

 


 

* Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмите

/ Mинимален брой участници: 35 /Срок за уведомление за минимален брой туристи: от 7 до 5  дни преди началната дата.

 

Условия и срокове за записване: 
Капаро при записване:50 % по промо оферта и 30% по регулярна цена от общата стойност на пътуването; Доплащане  до 10 (  десет ) работни  дни преди дата на заминаване !
Плащането може да се извърши в брой, или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС. Цените обявени в евро , са платими в лева по курса на БНБ
Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор Отговорност на Тур Оператора  по смисъла от Закона за туризма е ЗД „Евроинс “, със седалище и адрес  на управление София,  бул.Христофор  Колумб  43,  номерът на застрахователната полица е № 03700100001997

В пакетната цена не се включва медицинска застраховка
TRAVEL STUDIO предлага възможност за сключване на медицинска застраховка,  ако желаете такава към вашия пакет  Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата
TRAVEL STUDIO предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”. Подробности за условията ще получите при записване в офисите на фирмата. Допълнителна информация във връзка с офертата, може да бъде открита на страницата с Общите ни условия.
 Общи условия  >>>     http://www.travelstudio.eu/over55/itemlist/category/132-2014-09-17-11-17-10     

 

 

* информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. 

 * актуална и подробна информация за пътуване може да получите  от служителите по телефон, на e-mail или директно  в офиса на Тур Оператора

http://www.travelstudio.eu/over55/itemlist/category/132-2014-09-17-11-17-10     

back to top