Екскурзия до Кападокия, Турция - travel studio

София, ул. Денкоглу 17, +359 2 / 950 62 23, +359 878 686 535 , +359 889 680 867, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Екскурзия до Кападокия, Турция

 

Кападокия - "Земя на красивите коне". Разположена в сърцето на Мала Азия, тази историческа област е сякаш извадена от приказките. Тя е неповторимо красиво и интересно място и е като един музей на открито, със скалните си пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви. Милиони години са били необходими, за да се формират тези уникални скални образувания, а през вековете различни цивилизации са извайвали в скалите своите жилища, църкви и подземни градове. Така днес се радваме на това безценно културно-историческо наследство, което се е превърнало в изключително желана дестинация за туристи от цял свят. Кападокия е в списъка на Юнеско за световно наследство.

 

Подземният град Каймаклъ в Кападокия е уникално място. В него има близо сто подземни тунела, изсечени в скалите църкви, спални помещения, каменни трапезарии и добре запазени стенописи. Подземните градове са служили за защита от нашествията на завоевателите. Каймаклъ е най-големият сред тях, той достига до 120м под земята.

 

Националният парк Гьореме е огромен манастирски комплекс, в който впечатляващи са рисунките запазени така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията.

 

Разходката с балон над Кападокия се смята за едно от най-вълнуващите изживявания в живота на човек. От полета с балон ще видите невероятни природни картини, както и много други летящи наоколо балони, а на фона на феноменалните пейзажи, това изживяване спира дъха и оставя незабравим спомен от Кападокия.

 

Вижте част от нашите препоръчани почивки и екскурзии до Кападокия в Турция. 

 

Last modified onFriday, 21 August 2015 13:52
back to top